Αφυγραντήρες

Μύκητες εσωτερικών χώρων (μούχλα)

Εσωτερικά του σπιτιού και κατά τη χειμερινή περίοδο δημιουργούνται μύκητες (μούχλα) στα πιο κρύα σημεία του σπιτιού (π.χ. ταβάνι) και εκεί που υπάρχει πολύ υγρασία (π.χ. μπάνιο).

Υπάρχουν δύο λύσεις για την εξάλειψη του φαινομένου, η πρώτη καθυστερεί την επανεμφανίση της και η δεύτερη την εξολοθρεύει μόνιμα.

Η πρώτη λύση, και η πιο εύκολη, γίνεται με την χρήση ειδικού μυκητοκτόνου σε σπρέι, το Smuffer της Ariasana. Ψεκάζεις στο σημείο, αφήνεις να δράσει και με ένα στεγνό πανί απομακρύνεις την μούχλα. Με τον τρόπο αυτό καθυστερείς την επανεμφάνιση της.

Η δεύτερη λύση, η οποία απομακρύνει μόνιμα την μούχλα, είναι η βαφή του τοίχου που έχει το πρόβλημα, με το ειδικό οικολογικό πλαστικό της Χρωτέχ, το Fungitex eco. Με τον τρόπο αυτό δεν έχουμε την επανεμφάνιση της μούχλας. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε φορά που θέλουμε να ξαναβάψουμε τον τοίχο.

Σημείωση: στην περίπτωση που η μούχλα εμφανίζεται λόγω εξωτερικής υγρασίας (π.χ. πρόβλημα στην ταράτσα) η οποία εισχωρεί στο εσωτερικού του σπιτιού ή από κάποιο πρόβλημα στις σωληνώσεις του σπιτιού, καμιά από τις δύο λύσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το πρόβλημα.